“Samo se srcem jasno vidi “

July 29, 2019 / Uncategorized / 0 Comments /

Zadovoljstvo mi je predstaviti vam do sada najveći svoj rad. Kada kažem „najveći“, ne mislim samo na veličinu površine koju zauzima, već i na njegovu važnost u mojoj dosadašnjoj karijeri. Jedan od osnovnih ciljeva mog stvaralaštva, kao što sam više puta do sada rekao, jeste da svoje prezime, svoj grad i državu predstavim u najboljem svjetlu i kontekstu, a ni ovaj put to nije bilo drugačije. Bila mi je velika čast biti dijelom ovog projekta i ispuniti svoju želju da nas, Sarajlije i Sarajke, Bosance/ke i Hercegovci/ke, ljudima Evrope predstavim u malo drugačijem svjetlu i ponudim im novu perspektivu od one kroz koju su navikli da nas vide.

Danas je bio najveći dan u mom životu. Danas je moja težnja kao umjetnika dosegla svoj vrhunac. Danas bi mogao još mnogo toga reći, ali ne želim da akcenat bude na mojim riječima, već na mom djelu.

Ipak, za kraj, želim da se zahvalim svim ljudima koji su učestvovali u realizaciji ovog projekta na bilo koji način. Prije svega, hvala Benjaminu Čengiću, koji je krenuo sa mnom na ovaj put i bez kojeg ovaj mural ne bi bio ni ovako ekspresno niti precizno realiziran.

Hvala Nicolasu Wiersu, organizatoru Balkan Trafik Festivala. Hvala Mirandi Sidran, Sanji i Edisu Beganović,Jasni Jelisic Gradu Briselu, Gradonačelniku Brisela Mr. Close-u. Hvala Federici Mogherini koja je zvanično predstavila mural na otvaranju te time dala jednu drugu perspektivu i dimenziju, onu koja nema veze sa umjetnošću samom, ali je zasigurno ogroman čin poštovanja i uvažavanja umjetnosti Balkana.

Hvala vama koji pratite moj rad, koji ste svojom podrškom kroz godine učinili moje ime zvučnim, a koje ću nastaviti koristiti da nas predstavljam u svim budućim pozitivnim i lijepim pričama koje me čekaju u budućnosti.muralbrisel2 muralbrisel1



0 Comments

Podijelite vaše mišljenje.

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Leave a Reply