Murali u enterijeru

June 16, 2016 / Murals, News / 1 Comment /
Murali u enterijeru-1

Želite li da vaš zid postane pravo umjetničko djelo? Oslikajte ga!

Zidni murali dodaju nešto specijalno u enterijeru doma ili ureda, čineći ga originalnim i stvarajući dobro raspoloženje. Kompanija Creative Halo iz Sarajeva odlučila je svoj poslovni prostor obogatiti nečim inovativnim i drugačijim angažujući jednog od najtalentiranijih slikara i street art autora svoje generacije, Rikarda Druškića za izradu murala u njihovom uredu.

Oslikavanje zidova (muralom) osvježavamo i uljepšavamo životni ili radni prostor bilo da se radi o uredu, kući, stanu ili ugostiteljskom objektu. Mural je slika urađena na zidu, plafonu ili nekoj drugoj velikoj permanentnoj zidanoj površini i ima sve odlike jedne kompletne slike.

Bojama i oblicima prostor je moguće vizualno povećati, smanjiti, učiniti ga toplijim, naglasiti neke druge elemente prostorije i iznova osvježiti trajno i jedinstveno. Prilikom oslikavanja zidova koriste se najkvalitetnije slikarske boje otporne na vlagu, bez mirisa, visoke postojanosti i pigmentacije koje se brzo suše. Svaki oslikani zid i dekoracija na zidu su jedinstveni, a možete odabrati između gotovih rješenja ili predložiti nešto novo.

Murali nisu nužno rezervisani za velike prostore i velike kuće: odlučite li se angažovati umjetnika da vam oslika zid izdvojite onaj na koji ne namjeravate vješati slike ili postavljati police i mural će na njemu sjajno fukncionisati ma koliko zid ili prostorija bila mala. Motivi i odabir boja ovise o vašem afinitetu, no odlučite li se za zidnu sliku onda neka ona bude spektakularna u svakom pogledu!

 1 Comment


Podijelite vaše mišljenje.

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Leave a Reply