AYOKA

July 29, 2019 / Uncategorized / 0 Comments /

Nedelju koristim kako bih vam kazao više u vezi projekta na kojem sam učestvovao u posljednih pola godine. Riječ je o novom, “mood lifting“ piću, projekat koji su pokrenula dva mladića iz Austrije, sa rezidencijom u Beču.

AYOKA je ime čitavog projekta, za koji su mi rekli, da je nešto sto na svjetskom trżištu ne postoji. Piće je napravljeno od biljaka koje dolaze iz Afrike, a koje utiču pozitivno na raspoloženje čovjeka.

Sebastian Raber i Philip Lanz su dvojica mladića, koji su idejni tvorci ideje, a iza koje sada stoji desetina ljudi, koji su u projekat uključeni. Na mene su naišli sasvim slučajno, preko Instagram hashtegova. Lično, na ovu slučajnost sam jako ponosan. Instagram je platforma, preko koje ljudi, svakog momenta, milione sadržaja obavljuju, a sve se to onda dijeli u fragmente, preko hashtegova. Hashteg preko kojeg su mene našli je “ #abstractart “, je jako popularan i u svakoj sekundi, na stotitne radova, ljudi širom svijeta postavljaju. Oni su odabrali moj u odnosu na hiljade radova koje su pregledali i veoma sam sretan zbog toga. U konačnici, htjeli su da moj rad bude na konzervi i baza za vizualni identitet koji će u budućnosti graditi.

Ono sto me posebno raduje, to su energije i životni pogledi Sebastianovi, Philiphovi i moji, koji su vrlo sličnog senzibiliteta, koji me tjeraju da mislim da ove lijepe priče, sigurno stoji puno veća sila, koja nas je spojila. Sretan sam i radostan, sto dvojici mladih ljudi, sa vrlo zdravim pogledom na život, mogu pomoći u realizaciji njihovih planova.

Takodjer, kroz svoju umjetničku karijeru, uvijek sam tražio autentične načine da prezentujem svoj rad. Sa oslikavanjem auta, sa mojim izložbama na ekranima Times Square i velikog ekrana SCC-a, mislim da sam to donekle i uspio. Ovo smatram nastavkom te ideje, jer stotine hiljada konzervi sa mojim radom će biti distribuirano širom Austrije, a ja ću dobiti priliku, da moj rad vidi puno više ljudi, nego sto bih to mogao da uradim npr. organizirajući izložbu.

Projekat je krenuo u javnosti prije par dana, a njihov, prerazigrani instagram akount, sa svakodnevnim novim, zanimljivim, sadržajem možete pratiti:

https://www.instagram.com/feelayoka/

Moj dizajn i konzervu na koju je isti apliciran, koji trebaju da odašilju poruke sreće, možete polgedati ovdje ispod:67317491_10157292130596203_6953051847447805952_o



0 Comments

Podijelite vaše mišljenje.

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Leave a Reply