Putnički automobil kao umjetničko djelo u realizaciji Rikarda Druškića

November 18, 2018 / Uncategorized / 0 Comments /
Seat_Rikardo8

Rikardo Druškić, jedan od najtalentiranijih umjetnika mlađe generacije, jučer je u sklopu Pop Art Festivala svoje djelo prenio na neobično umjetničko platno – putnički automobil Seat Leon.

Treći dan Pop Art Festivala oblježio je događaj u Sarajevo City Centru u sklopu kojeg je umjetnik Rikardo Druškić kreirao umjetničko djelo na točkovima. Prisutni su uživali u oslikavanju putničkog automobila Seat Leon koji je kompanija Porsche Sarajevo ustupila za potrebe ovog umjetničkog performansa.

Oslikavanje automobila u svijetu počelo je prije 40 godina kada su najpoznatiji umjetnici iz Pop Art perioda, poput Roya Lichtensteina i Andy Warhola, počeli oslikavati trkaće automobile.

“Moram reći da sam oduševljen saradnjom s Pop Art Festivalom i Porsche Sarajevo. Čast mi je što sam pozvan da učestvujem u oslikavanju ovog automobila, koji je sam po sebi sjajno umjetničko djelo”, kazao je Druškić. Ovo izvanredno umjetničko djelo će biti izloženo u salonu kompanije Porsche Sarajevo.

U sklopu ovog događaja održana je i radionica slikanja za učesnike Pop Art Festivala. Polaznici radionice slikali su radove u Pop Art stilu na temu automobila. 170423034.1_xl0 Comments

Podijelite vaše mišljenje.

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Leave a Reply