Rikardov Proces u Detroitu

July 12, 2016 / News / 0 Comments /
13649558_10154218265291203_227140405_n

Jedna od najpoznatijih sarajevskih slastičarni “Oloman” možda nije imala najbolje kolače, ali je “Olomanka” oduvijek bila jedan od najautentičnijih znakova Sarajeva. Neki će reći da je to mjesto jednostavno bilo važnije od drugih mjesta, pa su se ljudi tu počeli i okupljati. Jedne takve prilike, prije više od 35 godina, u “Olomanu” upoznali su se Indira i Zlatan.

Nedavno su, danas bračni partneri, Indira i Zlatan odlučili otvoriti foto studio i galeriju u Detroitu, saveznoj državi Michigen, gdje su se preselili nekada u isto vrijeme kada se i zatvorila sarajevska “Olomanka”. Tražeći prostor za galeriju i foto studio došli su do jednog starog bara koji je više mogao poslužiti kao kafić nego foto studio. Nije im dugo trebalo da donesu odluku: galerija će imati i kafić i zvaće se “Oloman”, a za foto studio će uzeti drugi prostor.

Jedan od prvih radova koji krasi zidove Galerije Oloman u Detroitu je i rad Rikarda Druškića “Proces”, za koji vlasnici kažu da se “fantastično uklopio u ambijent Galerije”, te kako bi izložbu radova Rikarda Druškića voljeli uskoro postaviti i u Galeriji Oloman.

oloman0 Comments

Podijelite vaše mišljenje.

Vaša email adresa neće biti objavljena.

Leave a Reply